HALLUX RIGIDUS

Hallux Rigidus.jpeg

Hva er Hallux Rigidus (stiv storetå)?

Hallux Rigidus er en form for slitasjegikt i stortåens grunnledd som innebærer økende stivhet, samt utvikling av en kul på oversiden av stortåen. Denne kan bli smertefull, samt skape ubehag når man har på sko. 

Årsaker

 

  • Over pronasjon (feilstilling i foten ved gange)  

  • Plattfot 

  • Belastning over tid 

  • Arv 

Symptomer

  • Stivhet og smerter i stortåens grunnledd 

  • Hevelse eller betennelse i stortåens grunnledd 

  • Halting 

  • Smerter i det andre benet eller i ryggen pga. kompensering  

 

FOREBYGGENDE TILTAK

Fot og Ankel Spesialisten kan hjelpe deg med å velge det rette forebyggende tiltak. Vi har både en fotterapeut og en spesialist i ortopedisk kirurgi. Ta kontakt med oss for å få en vurdering i dag.

HVORDAN STILLES DIAGNOSEN

 

IKKE KIRURGISK BEHANDLING

 
FAS Behandlere 2019-333-2.jpg

Vårt ønske er at du som pasient/kunde skal oppleve profesjonell og dedikert behandling. Du skal stole på at vi hjelper deg uansett hvor stort eller lite problemet ditt er.

Vi er stolte over å kunne fortelle at vi har samlet noen av byens beste fotterapeuter, fysioterapeuter, kiropraktor og vår spesialist i ortopedisk kirurgi tilgjengelig for deg på et sted. Vi tilbyr også en rekke utvalg i ortopediske hjelpemidler som sko, såler og skinner.

KIRURGISK BEHANDLING

 
Ari fotkirurgi (1).jpg

Over tid vil en Hallux Rigidus kunne føre til vedvarende smerter. Dersom du har prøvd ikke-kirurgiske behandlinger uten særlig effekt, vil det være nødvendig med en operasjon. 

 

Vi i Fot og Ankel Spesialisten bruker den mest moderne og skånsomme teknikken for Hallux Rigidus behandling.

OM KLINIKKEN OG BEHANDLERE

Fot og Ankel Spesialisten er en høyspesialisert klinikk for diagnose og behandling av stiv stortå. Vi har både kirurger, kiropraktorer, fysioterapeuter og fotterapeuter som hjelper deg på en moderne og effektiv måte.  

 

Vi skjønner at stiv storetå kan påvirke ditt hverdagsliv og aktiviteter.  

Ved en helhetlig vurdering og riktig diagnose, tilpasser vi en plan for din behandling som er avhengig av størrelsen på feilstilling i foten og alvorlighetsgrad. Det vil hjelpe deg med å ha mindre plager og bedre livskvalitet. 

Bestill time for konsultasjon eller send oss gjerne spørsmål i skjemaet under.