HALLUX VALGUS

Hva er Hallux valgus (skjev storetå)?

Hallux valgus eller skjev stortå er en feilstilling av stortåen som gjør at den dreier i retning lilletåen. Dette fører ofte til store smerter og problemer med å finne passende sko.

Årsaker

 

Tilstanden er i de fleste tilfeller arvelig. Bruk av trangt skotøy og høye hæler kan forsterke feilstillingen, men er aldri hovedårsaken. Ulike fotstillinger (f.eks. tverrplattfot og hulfot) kan også være en årsak for tilstanden.

Symptomer

 

  • Smerte på innsiden av stortåen, spesielt ved belastning.

  • Synlig hevelse og rødme rundt tåens grunnledd.

  • Nummenhet og i noen tilfeller intense smerter.

  • Stortå kan legge seg over nabo-tå.

  • Smerter på innsiden av foten

FOREBYGGENDE TILTAK

 

Kontakt fotterapeut

 

Ved fotterapibehandling vil vår erfarne fotterapeut bruke ulike materialer som silikon, filt og spesielle skinner for å behandle Hallux Valgus. Fotterapeuten har spisskompetanse i behandling av feilstillinger i tærne. Ved å gå jevnlig til en fotterapeut kan du forebygge forverring av tilstanden.

Hvordan vi kan hjelpe 

 

Fot og Ankel Spesialisten kan hjelpe deg med å velge det rette forebyggende tiltak. Ta kontakt med oss for å få en vurdering.

HVORDAN STILLES DIAGNOSEN

 

Klinisk undersøkelse

Vår kirurg i Fot og Ankel Spesialisten har utmerket kompetanse innen kliniske undersøkelser og vurdering av radiologiske undersøkelser. Dette er ofte alt som trengs for å bekrefte diagnosen. Under konsultasjonen ser vi på endringer i beinstrukturen i stortåen, og teste bevegeligheten i tåen for å avkrefte utvikling av slitasjegikt i grunnleddet.

Det er meget viktig å identifisere årsaken til Hallux Valgus som andre feilstillinger i foten eller stramme leggmuskler.

Alle våre pasienter er nødt til å gå gjennom en vurdering med en grundig klinisk undersøkelse. Ingen blir operert uten å ha vært til denne vurderingen.

Gjennomgang av sykehistorie

 

Vi vil stille viktige spørsmål som når du først la merke til at du hadde en skjev stortå, om du opplever fot- eller tå smerter og om det er noen andre i familien som også har hatt Hallux Valgus. Det er også viktig å sjekke hvilke type sko du går med, og om du har en jobb som krever at du står i lange perioder av gangen.

Røntgen

 

Ved røntgenundersøkelse undersøker man hvor langt stortåen har beveget seg bort fra de andre tærne, og om andre ben i foten eller tærne har blitt påvirket. Vinkelstørrelsen vil bestemme teknikken som brukes under operasjonen.

Fotanalyse

 

Hva er forskjell på fotanalyse og klinisk undersøkelse?

MR

 

Fot og Ankel Spesialisten bestiller MR dersom vi mistenker endringer i ben- eller bruskstrukturen som artrose/slitasjegikt eller tretthetsbrudd. Opeasjonsteknikken kan endres dersom man har utviklet artrose i leddet grunnet langvarig Hallux Valgus.

OM KLINIKKEN OG BEHANDLERE

Fot og Ankel Spesialisten er en høy-spesialisert klinikk for diagnose og behandling av Hallux Valgus. Vi har både kirurger, kiropraktorer, fysioterapeuter og fotterapeuter som hjelper deg med en moderne og effektiv måte.

Vi skjønner at denne tilstanden kan påvirke dine aktiviteter og hverdagsliv.

Ved en helhetlig vurdering og riktig diagnose, tilpasser vi en plan for din behandling som er avhengig av størrelsen på feilstilling i foten og alvorlighetsgrad. Det vil hjelpe deg med å redusere plagene dine og forbedre livskvaliteten.

Bestill time for konsultasjon eller send oss gjerne spørsmål i skjemaet under.

Åpningstider Bergen

Tirsdag - Fredag:   09:00 - 15:00

Minde allé 48 - 2 etg.

5068 Bergen

Telefon:  48 10 20 00

copyright

Timebestilling

Hos oss kan du bestille time online, eller om du vil at vi tar kontakt med deg for å bestille time?

Levert av Mint Media AS

Gradient-Fot-&-Ankel-Spesialisten.png