FOREBYGGENDE TILTAK

Unngå følgende

  • Trange og spisse sko

  • Aktiviteter som utløser smerter i føttene dine.

  • Bruk av gamle slitte sko og såler

  • Stor overbelastning etter lang periode med inaktivitet.

Bruk av hjelpemidler​

Sko

De fleste symptomene er forårsaket av bruk av trange sko og påfølgende irritasjon av huden og leddet grunnet dette. Det er viktig å bruke sko som passer for dine føtter. I dette tilfellet bruk av sko med økt bredde rundt forfoten med lav hæl for å redusere belastningen på stortåen. Info om våre sko

Såler

Innleggs såler kan være et godt alternativ når årsaken til Hallux Valgus er feilstilling i foten som: overpronasjon, plattfot(Pes Planus) og hulfot(Pes Cavus). Vi velger våre såler nøye etter å ha vurdert årsaken til problemstillingen.

 

De som har store feilstillinger i hele foten kan få dekket såler(fotsenger) og av og til spesial sko fra NAV. De trenger en vurdering hos en spesialist i ortopedisk kirurgi for å få en slik søknad. Link til søknad.

Skinner

Bruk av Hallux Valgus skinner/ortose vil hjelpe med å redusere symptomene, men kan ikke garantere retting av feilstilling. Det finnes forskjellige skinner/ortoser. Vi i Fot og Ankel Spesialisten har valgt disse hjelpemidlene nøye og fra kjente produsenter.

Kontakt fotterapeut

 

Ved fotterapibehandling vil vår erfarne fotterapeut bruke ulike materialer som silikon, filt og spesielle skinner for å behandle Hallux Valgus. Fotterapeuten har spisskompetanse i behandling av feilstillinger i tærne. Ved å gå jevnlig til en fotterapeut kan du forebygge forverring av tilstanden.

Hvordan vi kan hjelpe 

 

Fot og Ankel Spesialisten kan hjelpe deg med å velge det rette forebyggende tiltak. Ta kontakt med oss for å få en vurdering.

Bestill time for konsultasjon eller send oss gjerne spørsmål i skjemaet under.

Åpningstider Bergen

Tirsdag - Fredag:   09:00 - 15:00

Minde allé 48 - 2 etg.

5068 Bergen

Telefon:  48 10 20 00

copyright

Timebestilling

Hos oss kan du bestille time online, eller om du vil at vi tar kontakt med deg for å bestille time?

Levert av Mint Media AS

Gradient-Fot-&-Ankel-Spesialisten.png