• Facebook Fot & Ankel Spesialisten
  • Fotankel instagram

HVORDAN STILLES DIAGNOSEN

Klinisk undersøkelse

Vår kirurg i Fot og Ankel Spesialisten har utmerket kompetanse innen kliniske undersøkelser og vurdering av radiologiske undersøkelser. Dette er ofte alt som trengs for å bekrefte diagnosen. Under konsultasjonen ser vi på endringer i beinstrukturen i stortåen, og teste bevegeligheten i tåen for å avkrefte utvikling av slitasjegikt i grunnleddet.

Det er meget viktig å identifisere årsaken til Hallux Valgus som andre feilstillinger i foten eller stramme leggmuskler.

Alle våre pasienter er nødt til å gå gjennom en vurdering med en grundig klinisk undersøkelse. Ingen blir operert uten å ha vært til denne vurderingen.

Gjennomgang av sykehistorie

 

Vi vil stille viktige spørsmål som når du først la merke til at du hadde en skjev stortå, om du opplever fot- eller tå smerter og om det er noen andre i familien som også har hatt Hallux Valgus. Det er også viktig å sjekke hvilke type sko du går med, og om du har en jobb som krever at du står i lange perioder av gangen.

Røntgen

 

Ved røntgenundersøkelse undersøker man hvor langt stortåen har beveget seg bort fra de andre tærne, og om andre ben i foten eller tærne har blitt påvirket. Vinkelstørrelsen vil bestemme teknikken som brukes under operasjonen.

Ultralyd

 

Hvis du har symptomer som nummenhet i foten kan det være mistanke om betennelse i nerver mellom bein i føtter og tær. Da kan ultralyd være anbefalt.

MR

 

Fot og Ankel Spesialisten bestiller MR dersom vi mistenker endringer i ben- eller bruskstrukturen som artrose/slitasjegikt eller tretthetsbrudd. Opeasjonsteknikken kan endres dersom man har utviklet artrose i leddet grunnet langvarig Hallux Valgus.

Fotanalyse

 

Hva er forskjell på fotanalyse og klinisk undersøkelse?

Bestill time for konsultasjon eller send oss gjerne spørsmål i skjemaet under.

Åpningstider Bergen

Tirsdag - Fredag:   09:00 - 15:00

Telefon:  48 10 20 00

Minde allé 48 - 2 etg.

5068 Bergen

Timebestilling

Hos oss kan du bestille time online, eller om du vil at vi tar kontakt med deg for å bestille time?

© 2019 Fot & Ankel Spesialisten

Informasjonskapsler/Personvern

Levert av Mint Media

Gradient-Fot-&-Ankel-Spesialisten.png