• Facebook Fot & Ankel Spesialisten
  • Fotankel instagram

FOREBYGGENDE TILTAK

Unngå følgende

  • Trange og spisse sko  

  • Dårlig fothygiene. Vask føttene minst daglig 

  • Ikke klipp neglen for kort ut mot sidene  

Bruk av hjelpemidler​

Sko

De fleste symptomene er forårsaket av bruk av trange sko og påfølgende irritasjon av huden og neglen grunnet dette. Det er viktig å bruke sko som passer for dine føtter. I dette tilfellet bruk av sko med økt bredde rundt forfoten med lav hæl for å redusere belastningen på neglene. 

Info om våre sko 

Såler

Pronasjon kan føre til inngrodde tånegler ettersom feilstillingen i foten kan føre til trykk på stortåen. Velegnede såler som retter opp feilvinklingen kan forebygge dette. Vi velger våre såler nøye etter å ha vurdert årsaken til problemstillingen. 

De som har store feilstillinger i hele foten kan få dekket såler(fotsenger) og av og til spesial sko fra NAV. De trenger en vurdering hos en spesialist i ortopedisk kirurgi for å få en slik søknad. Link til søknad. 

Skinner

Hvis en infeksjon er til stede kan du få en skinne langs siden av neglen som forhindrer neglen fra å vokse inn i huden.  Vi i Fot og Ankel Spesialisten har valgt disse sålene nøye og fra kjente produsenter.   

Hvordan vi kan hjelpe 

 

Fot og Ankel Spesialisten kan hjelpe deg med å velge det rette forebyggende tiltak. Vi har både spesialister i ortopedisk kirurgi og fotterapeuter som har god faglig kompetanse innen inngrodde tånegler. Ta kontakt med oss for å få en vurdering.

Bestill time for konsultasjon eller send oss gjerne spørsmål i skjemaet under.

Åpningstider Bergen

Tirsdag - Fredag:   09:00 - 15:00

Telefon:  48 10 20 00

Minde allé 48 - 2 etg.

5068 Bergen

Timebestilling

Hos oss kan du bestille time online, eller om du vil at vi tar kontakt med deg for å bestille time?

© 2019 Fot & Ankel Spesialisten

Informasjonskapsler/Personvern

Levert av Mint Media

Gradient-Fot-&-Ankel-Spesialisten.png