• Facebook Fot & Ankel Spesialisten
  • Fotankel instagram

KIRURGISK BEHANDLING

Kandidater for kirurgi

 

Hos noen blir man ikke kvitt en inngrodd tånegl med lokalbehandling eller behandling hos fotterapeut . Da tilbyr Fot og Ankel Spesialisten et kirurgisk inngrep. Man kan fjerne hele neglen, eller kun ytterkanten av neglen mot neglefolden.  

Info om samarbeid med Volvat

 

Fot og Ankel Spesialisten samarbeider med Volvat Medisinske Senter i Bergen-Ulriksdal sykehus for å utføre kirurgiske inngrep. Vi har dannet et profesjonelt team som består av kirurg, anestesilege, operasjonssykepleier og oppvåkningspersonalet. Teamet har høy kompetanse i håndtering av pasienter med fot- og ankelplager.  

Hva forventer vi med kirurgi?

 

Vi tilstreber å utføre den mest effektive teknikken som bevarer korreksjon av feilstillingen og hindrer tilbakefall av problemet. Vi har som mål å skape en behagelig opplevelse for deg med kort ventetid til operasjon, kort rehabilitering og minimalt med smerter etter operasjonen. 

Les pasientomtaler her

VÅR TEKNIKK

Info om vår teknikk

 

Vi starter med å behandle infeksjonen først med antibiotika tabletter og salve. Når betennelsen har roet seg ned, planlegger vi for fjerning av den delen av tåneglen som skaper problemer. Teknikken vi bruker kalles kilereseksjon, og har gitt gode resultater og redusert risiko for tilbakefall.  

Hvis man fjerner hele neglen er det viktig å passe fint på den nye neglen som er vokst ut etter et par måneder. Etterhvert som neglen vokser ut, bør den klippes mest mulig rett over, for å forebygge tilbakefall.  

Hvis bare kanten av neglen fjernes, er formålet å hindre at den ytre delen av neglen skal vokse ut igjen.  Vi benytter oss av kilereseksjon (radikal metode) der vi gjør bredden på neglen mindre og fjerner tilhørende neglerot.  

Fordel med kilereseksjon

 

  • Svært sjeldent behov for reoperasjon 

  • Lite sannsynlighet for problemer på samme sted senere 

  • Lite behov for sykemelding etter operasjon 

KOMPLIKASJONER

Vanlige komplikasjoner kan være

 

Vanlige komplikasjoner kan være: 

  • Infeksjon i benet. Risiko for infeksjon er størst hos personer med diabetes eller de som har nedsat sirkulasjon i bena av andre årsaker 

  • Tilbakevendende inngrodd tånegl  

 

Sannsynligheten for å få slike komplikasjoner er lav, men om slike komplikasjoner oppstår vil Fot og Ankel Spesialisten ta hånd om problemet og hjelpe pasienten på best mulig måte. Vi er opptatt av at alle våre pasienter er 100% friske og fornøyde etter behandling hos oss.

Bestill time for konsultasjon eller send oss gjerne spørsmål i skjemaet under.

Åpningstider Bergen

Tirsdag - Fredag:   09:00 - 15:00

Telefon:  48 10 20 00

Minde allé 48 - 2 etg.

5068 Bergen

Timebestilling

Hos oss kan du bestille time online, eller om du vil at vi tar kontakt med deg for å bestille time?

© 2019 Fot & Ankel Spesialisten

Informasjonskapsler/Personvern

Levert av Mint Media

Gradient-Fot-&-Ankel-Spesialisten.png