• Facebook Fot & Ankel Spesialisten
  • Fotankel instagram

HVORDAN STILLES DIAGNOSEN

Klinisk undersøkelse

Vår kirurg i Fot og Ankel Spesialisten har utmerket kompetanse innen kliniske undersøkelser, og dette er ofte alt som trengs for å bekrefte diagnosen. Ved en klinisk undersøkelse vil du få en fullstendig undersøkelse av foten, ankelen og leggen for å avkrefte andre årsaker som for eksempel tretthetsbrudd eller kapsulitt. Kirurgen vil også kunne utelukke tegn på betennelse, infeksjon, deformiteter, eller blodutredelse. Deretter benyttes en spesialtest (Mulder`s sign) der framfoten blir presset sammen for å se om dette gjenskaper symptomene. Får du noen av symptomene er dette en positiv test.  

 

Alle våre pasienter er nødt til å gå gjennom en vurdering med en grundig klinisk undersøkelse. Ingen blir operert uten å ha vært til denne vurderingen. 

Gjennomgang av sykehistorie

 

Vi vil stille viktige spørsmål som når du først la merke til symptomene, om du opplever smerter, nummenhet og prikking, og om det er noen andre i familien som også har hatt stiv stortå. Det er også viktig å sjekke hvilke type sko du går med.  

Røntgen

 

Det er vanlig å ta røntgenbilde for å utelukke at forandringer i ledd (artrose), lokal fokal benvekst eller stressbrudd er årsak til smertene.  

Ultralyd

 

Ved ultralyd kan man finne fortykkelse av interdigital nerven. Om fortykkelsen er på mer enn tre mm, er dette forenlig med Mortons Nevrom.  

MR

 

MR kan gi en god oversikt over både ben og bløtvev i foten, og er ofte foretrukket når det kommer til diagnostisering av Mortons Nevrom.  

Bestill time for konsultasjon eller send oss gjerne spørsmål i skjemaet under.

Åpningstider Bergen

Tirsdag - Fredag:   09:00 - 15:00

Telefon:  48 10 20 00

Minde allé 48 - 2 etg.

5068 Bergen

Timebestilling

Hos oss kan du bestille time online, eller om du vil at vi tar kontakt med deg for å bestille time?

© 2019 Fot & Ankel Spesialisten

Informasjonskapsler/Personvern

Levert av Mint Media

Gradient-Fot-&-Ankel-Spesialisten.png