• Facebook Fot & Ankel Spesialisten
  • Fotankel instagram

HVORDAN STILLES DIAGNOSEN

Klinisk undersøkelse

Fot og Ankel Spesialisten har utmerket kompetanse innen kliniske undersøkelser, og dette er ofte alt som trengs for å bekrefte diagnosen. Ulike kliniske tester som blir brukt under diagnostiseringen er: 

  • Windlass test: En test hvor plantar fascia senen blir strukket. Har du Plantar Fascia får du smerter. 

  • Kne til vegg test: tester lengden på leggmuskel og Akilles.  

  • Funksjonell screen: Fotterapeuter vil bruke en funksjonell screen for å se hvor overbelastningene stammer fra. Utfall, knebøy og balanse på en fot er vanlige tester for Plantar Fascitt. Man ser gjerne etter høy/lav fotbue, overpronasjon, overdreven rotasjon av legg og hoftebenet og svakhet i legg og fotmuskulatur.  

 

Alle våre pasienter er nødt til å gå gjennom en vurdering med en grundig klinisk undersøkelse. Ingen blir operert uten å ha vært til denne vurderingen. 

Gjennomgang av sykehistorie

 

Vi vil stille viktige spørsmål som når du først la merke til symptomene, og om det er noen andre i familien som også har hatt Plantar Fascitt.  

Røntgen

 

Røntgen brukes for å utelukke andre plager som for eksempel brudd i hælbenet, samt få et overblikk over anatomiske endringer i vevet.  

MR

 

MR er en mer avansert modalitet, og gir en god oversikt over både ben og bløtvev i foten. Ved bruk av MR ser man etter fortykkelsen av plantar Fascia senen. I tillegg kan det vises hevelser og blodutredelse i nærliggende områder, samt inne i selve benet.

Bestill time for konsultasjon eller send oss gjerne spørsmål i skjemaet under.

Åpningstider Bergen

Tirsdag - Fredag:   09:00 - 15:00

Telefon:  48 10 20 00

Minde allé 48 - 2 etg.

5068 Bergen

Timebestilling

Hos oss kan du bestille time online, eller om du vil at vi tar kontakt med deg for å bestille time?

© 2019 Fot & Ankel Spesialisten

Informasjonskapsler/Personvern

Levert av Mint Media

Gradient-Fot-&-Ankel-Spesialisten.png