SYNDESMOSESKADE

Hallux Rigidus.jpeg

Hva er Syndesmoseskade? 

Syndesmose er et leddbånd mellom Skinnbeinet(Tibia) og leggbeinet(Fibula) som holder stabiliteten mellom de to bein. Skade på dette leddbåndet kan være isolert eller kombinert med ankelbrudd.  

Årsaker

 

  • Ankelovertråkk 

  • Direkte skader mot ankelen som fører til stor belastning på utsiden av ankelen  

Symptomer

 

  • En kul bakerst i hælen 

  • Smerter på øvre del av hælbenet 

  • Hevelse i området 

  • Rødhet i nærheten av det betente vevet 

 

FOREBYGGENDE TILTAK

Hvordan vi kan hjelpe 

 

Fot og Ankel Spesialisten kan hjelpe deg med å velge det rette forebyggende tiltak. Vi har både spesialister i ortopedisk kirurgi, fysioterapeuter, kiropraktorer og fotterapeuter som har god faglig kompetanse innen syndemoseskader. Ta kontakt med oss for å få en vurdering.

 

HVORDAN STILLES DIAGNOSEN

HVORDAN STILLES DIAGNOSEN

IKKE KIRURGISK BEHANDLING

 
Sports Injury

Vårt ønske er at du som pasient/kunde skal oppleve profesjonell og dedikert behandling. Du skal stole på at vi hjelper deg uansett hvor stort eller lite problemet ditt er.

Vi er stolte over å kunne fortelle at vi har samlet noen av byens beste fotterapeuter, fysioterapeuter, kiropraktor og vår spesialist i ortopedisk kirurgi tilgjengelig for deg på et sted. Vi tilbyr også en rekke utvalg i ortopediske hjelpemidler som sko, såler og skinner.

KIRURGISK BEHANDLING

 
Ari fotkirurgi (1).jpg

Dersom konservativ behandling ikke gir tilstrekkelig symptomlindring og symptomene vedvarer over tid, er det nødvendig med operasjon. Vi i Fot og Ankel Spesialisten bruker den mest moderne og skånsomme teknikken for Syndesmoseskade behandling.

Fot og Ankel Spesialisten samarbeider med Volvat Medisinske Senter i Bergen-Ulriksdal sykehus for å utføre kirurgiske inngrep. Vi har dannet et profesjonelt team som består av kirurg, anestesilege, operasjonssykepleier og oppvåkningspersonalet. Teamet har høy kompetanse i håndtering av pasienter med fot- og ankelplager.

OM KLINIKKEN OG BEHANDLERE

Fot og Ankel Spesialisten er en høyspesialisert klinikk for diagnose og behandling av Syndesmoseskade. Vi har både kirurger, kiropraktorer, fysioterapeuter og fotterapeuter som hjelper deg på en moderne og effektiv måte.  

 

Vi skjønner at Syndesmoseskade kan påvirke ditt hverdagsliv og aktiviteter.  

Ved en helhetlig vurdering og riktig diagnose, tilpasser vi en plan for din behandling som er avhengig av størrelsen på feilstilling i foten og alvorlighetsgrad. Det vil hjelpe deg med å ha mindre plager og bedre livskvalitet. 

Bestill time for konsultasjon eller send oss gjerne spørsmål i skjemaet under.