LEDDBÅNDSSKADE

Image by Joseph Barrientos

Hva er Ankel Leddbåndskader / Sportsskader? 

Leddbåndskade kan oppstå akutt etter en kraftig overtråkk, eller over tid etter små overtråkk. Ved akutte skader, er det betydelig hevelse, misfarging og uttalte smerter. Senere vil du oppleve sylskarpe smerter ved spesielle stillinger, i tillegg til følelse av at ankelen er ustabil (kan ikke stole på ankelen). Det kan i noen tilfeller være kombinert med bruskskade i ankelen. 

Årsaker

 

Den vanligste årsaken er at man tråkker forkjært slik at foten blir vridd innover, det fører til et betydelig strekk på leddbåndene på utsiden av ankelen. Sjeldnere skjer det motsatte, at foten vris utover og oppover og det oppstår strekk på leddbåndet på innsiden av ankelen. Det er det fremste leddbåndet vi har på utsiden av ankelen som er mest utsatt for skade. 

Hva kan du gjøre selv?

 

​Når skaden oppstår er det viktig å begrense blødning og hevelse. Du skal gjøre følgende:

  • Ta det med ro og holde foten høyt opp og bruke krykker.

  • Bruk ankelskinne.

  • Ta kontakt med en fysioterapeut.

  • Forventet forbedring innen 2-3 måneder.

 

FOREBYGGENDE TILTAK

Fot og Ankel Spesialisten kan hjelpe deg med å velge det rette forebyggende tiltak. Vi har både spesialister i ortopedisk kirurgi, fysioterapeuter, kiropraktorer og fotterapeuter som har god faglig kompetanse innen Ankel Leddbånd skader.

Ta kontakt med oss for å få en vurdering.

 

HVORDAN STILLES DIAGNOSEN

 

IKKE KIRURGISK BEHANDLING

Sports Injury

Vårt ønske er at du som pasient/kunde skal oppleve profesjonell og dedikert behandling. Du skal stole på at vi hjelper deg uansett hvor stort eller lite problemet ditt er.

Vi er stolte over å kunne fortelle at vi har samlet noen av byens beste fotterapeuter, fysioterapeuter, kiropraktor og vår spesialist i ortopedisk kirurgi tilgjengelig for deg på et sted. Vi tilbyr også en rekke utvalg i ortopediske hjelpemidler som sko, såler og skinner.

 

KIRURGISK BEHANDLING

Ari fotkirurgi (1).jpg

Dersom du har prøvd ikke-kirurgiske behandlinger uten særlig effekt, vil det være nødvendig med en operasjon. Vi i Fot og Ankel Spesialisten bruker den mest moderne og skånsomme teknikken for leddbåndsskade behandling.

Fot og Ankel Spesialisten samarbeider med Volvat Medisinske Senter i Bergen-Ulriksdal sykehus for å utføre kirurgiske inngrep. Vi har dannet et profesjonelt team som består av kirurg, anestesilege, operasjonssykepleier og oppvåkningspersonalet. Teamet har høy kompetanse i håndtering av pasienter med fot- og ankelplager.

OM KLINIKKEN OG BEHANDLERE

Fot og Ankel Spesialisten er en høyspesialisert klinikk for diagnose og behandling av leddbåndsskade. Vi har både kirurger, kiropraktorer, fysioterapeuter og fotterapeuter som hjelper deg på en moderne og effektiv måte.  

 

Vi skjønner at leddbåndsskade kan påvirke ditt hverdagsliv og aktiviteter. Ved en helhetlig vurdering og riktig diagnose, tilpasser vi en plan for din behandling som er avhengig av størrelsen på feilstilling i foten og alvorlighetsgrad. Det vil hjelpe deg med å ha mindre plager og bedre livskvalitet. 

Bestill time for konsultasjon eller send oss gjerne spørsmål i skjemaet under.