PLANTAR FASCITT

AdobeStock_85653927.jpeg

Hva er Plantar Fascitt? 

Smerter på innsiden og under siden av hælen grunnet irritasjon i et senelignende bindevev under foten. Bindevevet er festet på hælbenet og går i vifteform og frem mot tærne. Symptomene kan forsvinne uten behandling, men endel kan være kronisk og forsvinner ikke etter andre typer behandlinger, noe som krever kirurgi. Tilstanden er ikke en betennelse, men kroniske repeterende småskader. 

Årsaker

 

  • Overbelastning av plantarfasia sitt feste i hælbeinet 

  • Langvarig ståing og mye løping eller gange på hardt underlag 

  • Overvekt 

  • Inaktivitet 

  • Feilstilling i foten  

  • Overpronasjon og stramme leggmuskler  

Symptomer

 

  • Smerter under hælen ved belastning  

  • Ømhet i fremre kant av hælbenet

FOREBYGGENDE TILTAK

 

Hvordan vi kan hjelpe 

 

Fot og Ankel Spesialisten kan hjelpe deg med å velge det rette forebyggende tiltaket.

Vi har både spesialister i ortopedisk kirurgi, fysioterapeuter, kiropraktorer og fotterapeuter som har god faglig kompetanse i utredning og behandling av plantar fascitt. Ta kontakt med oss for å få en vurdering.

 

HVORDAN STILLES DIAGNOSEN

IKKE-KIRURGISK BEHANDLING

 
Trykkbølge_plantar_fascitt.jpg

 

Vårt ønske er at du som skal oppleve profesjonell og dedikert behandling. Du skal stole på at vi hjelper deg uansett hvor stort eller lite problemet ditt er.

Det er viktig å få stilt rett diagnose for rett behandling. Det gjør vi med å ta en grundig gjennomgang av sykehistorie, grundig undersøkelse og bestilling av MR undersøkelse.

Dersom du har forsøkt med andre behandlinger i mer enn 6 måneder og du fortsatt er plaget med invalidiserende smerter, kan det være aktuelt med kirurgi. 

KIRURGISK BEHANDLING

 
Ari fotkirurgi (1).jpg

Dersom du har prøvd ikke-kirurgiske behandlinger uten særlig effekt, kan det være nødvendig med en kirurgi. Vi i Fot og Ankel Spesialisten bruker den mest moderne og skånsomme teknikken for Plantar Fascitt behandling med høy tilfredshet.

 

Dr. Ari Bertz har mer enn 10 års erfaring med kirurgisk behandling av kronisk plantar fascitt 

Fot og Ankel Spesialisten samarbeider med Volvat Medisinske Senter i Bergen-Ulriksdal sykehus for å utføre kirurgiske inngrep. Vi har dannet et profesjonelt team som består av kirurg, anestesilege, operasjonssykepleier og oppvåkningspersonalet. Teamet har høy kompetanse i håndtering av pasienter med fot- og ankelplager.

 
Plantar Fascitt forskning.JPG

Animasjoner

OM KLINIKKEN OG BEHANDLERE

Fot og Ankel Spesialisten er en høy spesialisert klinikk for diagnose og behandling av hælsmerter. Vi har både kirurger, kiropraktorer, fysioterapeuter og fotterapeuter som hjelper deg på en moderne og effektiv måte.  

Vi skjønner at Plantar Fascitt kan påvirke ditt hverdagsliv og aktiviteter.  

Ved en helhetlig vurdering og riktig diagnose, tilpasser vi en plan for din behandling som er avhengig av størrelsen på feilstilling i foten og alvorlighetsgrad. Det vil hjelpe deg med å ha mindre plager og bedre livskvalitet.