KRONISK KOMPARTMENT SYNDROM

Hallux Rigidus.jpeg

Hva er Kronisk Kompartment Syndrom? 

Losjesyndrom oppstår når muskulaturen i leggen får det trangt, og det er typisk at dette skjer når man er i fysisk aktivitet, og muskulaturen utvider seg.  

 

Man skiller mellom akutt og kronisk losjesyndrom: 

Et akutt losjesyndrom kan oppstå ved større bruddskader eller slagskader mot leggen, og er noe som er farlig, da muskulaturen kan få så nedsatt blodforsyning at den kan dø. Dette er noe som krever rask diagnose og behandling.  

Årsaker

 

 • Intensiv trening som gir rask økning av muskelvolum  

 • Stramme leggmuskler, spesielt Gastrocnemius muskel 

 • Kort Akillessene 

 • Hulfot  

Symptomer

 

 • Krampelignende smerter i leggen ved aktivitet  

 • Smerter blir gradvis verre ved aktivitet 

 • Smerter blir gradvis bedre og forsvinner ca. 15.min etter avsluttet aktivitet.  

 • Leggmusklene føles stramme  

 • Prikking og stikking 

 • Nummenhet  

 

FOREBYGGENDE TILTAK

Hvordan vi kan hjelpe 

 

Fot og Ankel Spesialisten kan hjelpe deg med å velge det rette forebyggende tiltak. Vi har både spesialister i ortopedisk kirurgi, fysioterapeuter, kiropraktorer og fotterapeuter som har god faglig kompetanse innen Kronisk Kompartment Syndrom. Ta kontakt med oss for å få en vurdering.

 

HVORDAN STILLES DIAGNOSEN

IKKE KIRURGISK BEHANDLING

 

IKKE KIRURGISK BEHANDLING

Sports Injury

Vårt ønske er at du som pasient/kunde skal oppleve profesjonell og dedikert behandling. Du skal stole på at vi hjelper deg uansett hvor stort eller lite problemet ditt er.

Vi er stolte over å kunne fortelle at vi har samlet noen av byens beste fotterapeuter, fysioterapeuter, kiropraktor og vår spesialist i ortopedisk kirurgi tilgjengelig for deg på et sted. Vi tilbyr også en rekke utvalg i ortopediske hjelpemidler som sko, såler og skinner.

KIRURGISK BEHANDLING

 
Ari fotkirurgi (1).jpg

For de som: 

 1. Har forsøkt med konservativ behandling i 4-6 måneder uten effekt 

 2. Har betydelige plager som hemmer de daglig 

 

En grundig klinisk undersøkelse, og gjennomgang av sykehistorie er nøkkelen til et vellykket resultat. Det er mange pasienter som har andre legg- og fot "deformiteter" som er årsaken til utvikling av denne tilstanden, og operasjon må være rettet mot behandling av disse utløsende årsaker.

Fot og Ankel Spesialisten samarbeider med Volvat Medisinske Senter i Bergen-Ulriksdal sykehus for å utføre kirurgiske inngrep. Vi har dannet et profesjonelt team som består av kirurg, anestesilege, operasjonssykepleier og oppvåkningspersonalet. Teamet har høy kompetanse i håndtering av pasienter med fot- og ankelplager.

OM KLINIKKEN OG BEHANDLERE

Fot og Ankel Spesialisten er en høyspesialisert klinikk for diagnose og behandling av Kronisk Kompartment Syndrom. Vi har både kirurger, kiropraktorer, fysioterapeuter og fotterapeuter som hjelper deg på en moderne og effektiv måte.  

 

Vi skjønner at Kronisk Kompartment Syndrom kan påvirke ditt hverdagsliv og aktiviteter.  

Ved en helhetlig vurdering og riktig diagnose, tilpasser vi en plan for din behandling som er avhengig av størrelsen på feilstilling i foten og alvorlighetsgrad. Det vil hjelpe deg med å ha mindre plager og bedre livskvalitet. 

Bestill time for konsultasjon eller send oss gjerne spørsmål i skjemaet under.