ARI BERTZ

Spesialist i ortopedisk kirurgi 

Fot- & ankelkirurg

Ari Bertz er legespesialist i ortopedisk kirurgi, han har spesial og lang ekspertise i fot- og ankelkirurgi.

Han ble ferdig utdannet lege i Irak i 1994 og startet sin karrière i Norge i 2000, hvor han tok turnustjeneste ved Haukeland Universitetssykehus og distriktstjeneste på Tysnes. 

Spesialistutdanningen i ortopedisk kirurgi i Norge startet på ortopedisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus, hvor han aktivt drev med forskning på den tiden.


I 2006 startet han på Kysthospitalet i Hagevik som en del av spesialiseringsprogrammet. Her jobbet han spesielt med hofteprotesekirurgi, og publiserte en artikkel i 2012 om digital planlegging for hofteproteseoperasjon. Han driver også aktivt med forskning på beinhinnebetennelse og kronisk losje/kompartmentsyndrom. 


Fra 2008 fikk Dr. Bertz ansvaret for utvikling av fot- og ankelkirurgi ved Kysthospitalet i Hagevik, og han har bidratt til innføringen av nye kirurgiske teknikker og utviklingen av avansert fot- og ankelkirurgi. Han har også hatt et tett samarbeid med Seksjon for fot- og ankelkirurgi ved Oslo Universitetssykehus i tillegg til «fellowship» program hos Dr. Mark Davies på London Foot & Ankle Surgery Centre.

I 2009 etablerte han Ortoklinikken i Bergen, en privat klinikk som driver med utredning og behandling av pasienter med ortopediske problemstillinger. Ortoklinikken har avdeling i Bergen og Kristiansand. I 2012 etablerte Dr. Bertz Klinikk for Fot- og Ankelkirurgi i samarbeid med Volvat Medisinske Senter i Bergen, der han gjør vurdering, diagnostikk og kirurgisk behandling av legg, fot- og ankelproblematikk. 

Ari Bertz har alltid drømt om å samle behandlere som har høy kompetanse i behandling av legg-, ankel- og fotproblematikk under samme tak for å kunne tilby sine pasienter den mest moderne, og best vitenskapelig dokumenterte behandlingen. Denne drømmen ble en realitet i oktober 2019 da han etablerte Fot og Ankel Spesialisten.

Siden 2008 har Dr. Bertz jobbet eksklusivt med legg-, ankel- og fotkirurgi hvor han har fått en lang erfaring og utviklet nye teknikker som reduserer rehabiliteringstid og øker tilfredshet etter kirurgi. 

Ari Bertz er den første privatpraktiserende kirurg som tilbyr den moderne og avanserte kikkehullsteknikken i fotkirurgi som heter ProStep. Dette er en teknikk som ikke krever store snitt og som gir raskere rehabilitering. Det er ingen behov for bruk av gips eller krykker etter slike inngrep.


Han har vært etterspurt av flere eliteserie klubber innen fotball og håndball for å få ekspert uttalelse og behandling av komplekse sportsskader. 


I 2009 etablerte han Ortoklinikken i Bergen, en privat klinikk som driver med utredning og behandling av pasienter med ortopediske problemstillinger. Ortoklinikken har avdeling i Bergen og Kristiansand. I 2012 etablerte han Klinikk for fot- og ankelkirurgi i samarbeid med Volvat Medisinske Senter i Bergen, hvor han gjør vurdering, diagnostikk og behandling av legg, fot- og ankelproblematikk. 


 

Utgitte forskningsartikler

1. Validity and reliability of preoperative templating in total hip arthroplasty using a digital templating system.

2. Large variation in use of patient-reported outcome measures: A survey of 188 foot and ankle surgeons. 

3. Homocysteine levels, haemostatic risk factors and patency rates after endovascular treatment of the common iliac arteries.

 

Medlemskap:

  • Den Norske Legeforening

  • Norsk Ortopedisk Forening

  • Norsk Fot- og Ankel Kirurgisk Forening

  • The European Foot and Ankle Society (EFAS).

  • MIFAS (Minimal Invasive Foot & Ankle Surgery Society) 

Hobby:

I fritiden driver han aktivt med kunst med fokus på portrett og figurmaling og tegning. 

Ari Bertz utfører fotkirurgi
Ari Bertz
Håndvask før kirurgi

Ari Bertz intervju om å være kirurg

Artikkel om Ari Bertz

Artikkel om Ari Bertz