top of page

Ari Bertz

Spesialist i ortopedisk kirurgi 

spesialkompetanse i fot-, legg- og ankelkirurgi

Dr. Ari Bertz er en legespesialist innen ortopedisk kirurgi, med spesialkompetanse og omfattende erfaring innen fot-, legg- og ankelkirurgi. Han er en pionér i Norge, kjent for å introdusere PROSTEP/MIS-kikkhullsteknikken, en revolusjonerende tilnærming som retter opp små og store feilstillinger i foten gjennom minimale 2-3 mm hull.

Med en dedikasjon til sitt felt siden 2009 har Dr. Bertz utført over 5000 inngrep og etablert seg som en ekspert innen legg-, ankel- og fotkirurgi. Han tar imot pasienter fra hele Norge og Norden, spesielt de med utfordringer knyttet til mislykket konservativ behandling, komplekse idrettsskader, store feilstillinger i foten, artrose i ankel og fot, samt ulike leggplager.

Dr. Bertz tilbyr en helhetlig løsning for pasienter med legg-, ankel- og fotplager. Hans unike tilnærming inkluderer vurderinger via video for pasienter utenfor Vestlandet, og et effektivt oppfølgingssystem. Dette muliggjør dagkirurgiske inngrep med rask rehabilitering, slik at pasientene føler seg trygge og godt ivaretatt gjennom hele prosessen.

Blant de spesialiserte behandlingene han tilbyr, skiller seg ut:

 • Avansert kikkhullsteknikk for behandling av Hallux Valgus og andre feilstillinger i foten.

 • Omfattende behandling av idrettsskader i legg, ankel og fot.

 • Kirurgisk håndtering av artrose/slitasjegikt i ankel og fot.

 • Kirurgisk behandling for kronisk Akillessenebetennelse.

 • Effektiv kirurgisk behandling av beinhinnebetennelse og kronisk kompartment/losjesyndrom.

 • Korreksjon av plattfot, overpronasjon og hulfot gjennom avanserte kirurgiske metoder.

 • Avansert kirurgi for artrose i stortå ved bruk av kikkhullsteknikk, protese eller avstivning.

 • Kirurgisk håndtering av sesambeinplager og skader.

Oppdatert på Moderne Teknikker:

Dr. Ari Bertz er aktivt engasjert i kontinuerlig faglig utvikling, deltar på internasjonale konferanser og kurs, og samarbeider med ledende eksperter innen ortopedisk kirurgi. Dette gjør ham i stand til å implementere avanserte og nye løsninger som gir best mulig resultater for pasientene.

Fokus på Rask Rehabilitering:

Dr. Bertz setter rask rehabilitering i sentrum av sitt behandlingsfilosofi. Han er engasjert i å anvende moderne teknikker som bidrar til en smidig rehabiliteringsprosess for pasientene. Dette inkluderer bruk av minimalt invasive prosedyrer og avanserte rehabiliterings protokoller.

Individualisert Tilnærming:

Dr. Ari Bertz vurderer nøye pasientens unike behov og tilstand. Han tilpasser behandlingsplaner for å sikre optimal rehabilitering, og han integrerer moderne teknikker for å minimere inngrepets påvirkning på dagliglivet til pasientene.

Dr. Bertz legger stor vekt på pasientens velvære gjennom hele prosessen. Han er dedikert til å gi grundig informasjon og støtte før, under og etter operasjonen, og hans tilnærming bidrar til en tryggere og mer positiv opplevelse for pasientene.

Jeg var utsatt for et alvorlig trafikkuhell i september 1999, og ble operert på Haukeland for tosidig ankelfraktur, og store skader i ansiktet.

Anklene mine ble fiksert med stål og skruer på begge sider. Allerede våren 2000 opplevde jeg økende smerter i begge ben, men spesielt høyre.
Etter noen år fikk jeg konstante senebetennelser og var mye plaget av kramper i leggene. En tid var dette så ille at jeg var nødt til å benytte smertestillende for å kunne fungere i hverdagen.

Jeg fikk time av det offentlige på Hagavik Kysthospital, og tok nye bilder. Det sto da klart for kirurgen på Hagavik at det ikke var noe det offentlige kunne tilby meg av hjelp.
Min arbeidsgiver tipset meg om min helseforsikring gjennom dem, og jeg fikk en time hos Ari Bertz.
Han var kjempehyggelig, men realistisk og skisserte sin plan for inngrepet på en flott måte. Allerede to uker senere var jeg operert, og tilbrakte nesten tre måneder med gips på etter en ny måte å avstive ankelleddet på. 

Det fantastiske var at jeg bare to uker etter operasjonen var i stand til å slutte med smertestillende preparater, og ved avgipsing oppdaget at jeg hadde en fullstendig smertefri ankel.
Ingen kramper i leggene, ingen gjentagende senebetennelser, og jeg sover mye roligere og bedre på natten.
Etter over tyve år med smerter og funksjonssenkelse i ankelen kan jeg nå trene, gå turer, og til og med løpe forsiktig, og hoppe på trampoline. Er tilbake i 100% jobb som operatør offshore.

Jeg kan virkelig ikke takke Ari Bertz nok for det han har gjort for min livskvalitet!

Mvh / Brgds

Thomas Rosenberg

27.07.22

PASIENTOMTALE OM DR. ARI Bertz

Vil du vite mer om Ari Bertz?

Ari Bertz driver aktivt med kunst. Han har spesialisert seg i to typer kunst, hyperrealsme og "Scribble art".

Se kunsten til Dr. Bertz her: www.aribertzfineart.no

Ari Bertz i media

Ari Bertz intervju om å være kirurg

Artikkel om Ari Bertz

Artikkel om Ari Bertz
148296907_3752443634869922_650333244705061138_n.jpg__nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=a26aad&_nc

Ari Bertz, ansvarlig kirurg kommenterer i et intervju med Dagbladet:

 • "Fotmekanikken er veldig følsom og denne teknikken ble utviklet for å respektere fotens anatomi.

 • ​Fordi det er basert på etablert Hallux Valgus kirurgi filosofi, forventer vi en mer forutsigbar rehabilitering og resultater, og vi vil slippe komplikasjonene som kan oppstå av sårproblemer eller pinner som stikker utenfor operasjonsområde i flere uker.

 • Dette er en teknikk som vil ha en meget betydelig innvirkning på hvordan vi utfører Hallux Valgus kirurgi.​

 • Men det er svært viktig at den nye teknikken er utført av en dedikert fot- og ankelkirurg som er spesialist i ortopedisk kirurgi og som har lang erfaring med tradisjonelle Hallux Valgus kirurgi teknikker. "

bottom of page