ARI BERTZ

Spesialist i ortopedisk kirurgi 

Fot- & ankelkirurg

Bertz ble født i Bagdad, Irak i 1970. Han flyttet til Norge i 1999. Han er trebarnsfar og bor i Bergen, hvor han jobber som ortopedisk kirurg hos Fot & Ankel Spesialisten.

Bakgrunn:

Ari Bertz ble ferdig utdannet lege i 1994 og startet sin karriere i Norge i 2000, hvor han tok turnustjeneste ved Haukeland Universitetssykehus og distriktstjeneste på Tysnes. 

Bertz er den første privatpraktiserende spesialisten som tilbyr den moderne og avanserte kikkehullsteknikken i fotkirurgi som heter ProStep. Dette er en teknikk som ikke krever store snitt, behandlingen gir raskere rehabilitering og det er ingen behov for bruk av gips eller krykker. Dr. Bertz driver også aktivt med forskning på beinhinnebetennelse og kronisk losje/kompartmentsyndrom

Spesialistutdanningen i ortopedisk kirurgi i Norge startet på ortopedisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus, hvor Bertz aktivt drev med forskning på låramputasjoner.
I 2006 startet han på Kysthospitalet i Hagevik som en del av spesialiseringsprogrammet. Her jobbet han spesielt med hofteprotesekirurgi, og han publiserte en artikkel i 2012 om digital planlegging for hofteproteseoperasjon.

Fra 2008 fikk Bertz ansvaret for utviklingen av fot- og ankelkirurgi ved Kysthospitalet i Hagevik, og han har bidratt til innføringen av nye, kirurgiske teknikker og utviklingen av avansert fot- og ankelkirurgi for korreksjon av store feilstillinger. Han har også hatt et tett samarbeid med Seksjon for fot- og ankelkirurgi ved Oslo Universitetssykehus og London Foot & Ankle Surgery Centre.

I 2009 etablerte han Ortoklinikken i Bergen, en privat klinikk som driver med utredning og behandling av pasienter med ortopediske problemstillinger. Ortoklinikken har avdeling i Bergen og Kristiansand. I 2012 etablerte han Klinikk for fot- og ankelkirurgi i samarbeid med Volvat Medisinske Senter i Bergen, hvor han gjør vurdering, diagnostikk og behandling av legg, fot- og ankelproblematikk. 
 

Utgitte forskningsartikler

1. Validity and reliability of preoperative templating in total hip arthroplasty using a digital templating system.

2. Large variation in use of patient-reported outcome measures: A survey of 188 foot and ankle surgeons. 

3. Homocysteine levels, haemostatic risk factors and patency rates after endovascular treatment of the common iliac arteries.
 

Medlemskap:

  • Den Norske Legeforening

  • Norsk Ortopedisk Forening

  • Norsk Fot- og Ankel Kirurgisk Forening

  • The European Foot and Ankle Society (EFAS).

  • MIFAS (Minimal Invasive Foot & Ankle Surgery Society) 

Hobby:

I fritiden driver han aktivt med kunst med fokus på portrett og figurmaling og tegning. 

Ari Bertz intervju om å være kirurg

Artikkel om Ari Bertz

Artikkel om Ari Bertz

Åpningstider Bergen

Tirsdag - Fredag:   09:00 - 15:00

Telefon:  48 10 20 00

Timebestilling

Hos oss kan du bestille time online, eller om du vil at vi tar kontakt med deg for å bestille time?

Minde allé 48 - 2 etg.

5068 Bergen

© 2019 Fot & Ankel Spesialisten

Informasjonskapsler/Personvern

Levert av Mint Media

Gradient-Fot-&-Ankel-Spesialisten.png