top of page

HYALURONSYRE INJEKSJON

Hva er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er en enkel injeksjonsbehandling for å lindre smerter ved slitasjegikt. Den er basert på en naturlig, trygg og utprøvd teknologi kalt NASHA (stabilisert hyaluronsyre). Injeksjonen sprøytes inn i de leddene som er rammet av slitasjegikt, for å forbedre leddfunksjonen og øke støtdempingen i leddene.

Hvor sikkert er behandling med hyaluronsyre?

 

Hyaluronsyre er et rent produkt som er produsert uten animalske materialer, som sikrer at risiko for urenheter er tilnærmet lik null. Hyaluronsyre behandles av kroppen på samme måte som kroppens egen hyaluronsyre og det er ikke rapportert immunologiske eller anafylaktiske reaksjoner.

Hvordan virker hyaluronsyre?

 

Den gjenoppretter nivåene av hyaluronsyre som er naturlig svekket under utviklingen av slitasjegikt. Hyaluronsyre er kjent for å kontrollere smerte, og siden den har viskose-elastiske egenskaper kan den gi støtdemping i leddet. Den er også kjent for å vedlikeholde normal væskebalanse i et ledd og vil bidra til å gjenopprette normal leddfunksjon.

Er jeg kandidat for en slik behandling?

 

Hvis du plages av slitasjegikt-smerter som ikke lindres av enkle smertestillende og modifisert aktivitet, kan du være egnet for behandling med hyaluronsyre. For å finne ut om behandlingen er riktig for deg - ta kontakt med oss i Fot & Ankel Spesialisten. 

Kan jeg få hyaluronsyre-injeksjon i flere ledd samtidig?

 

Ja, du kan få én injeksjon i hvert ledd.

Hvordan gjennomføres behandlingen?

 

Hele behandlingsprosedyren tar ca. 10-15 minutter. Vi vasker huden med sprit og setter inn lokal anestesi i huden. Deretter settes hyaluronsyre inn i leddet. Dette er ikke en smertefull prosedyre, da du kun vil kjenne et lett trykk i leddet. ​Det er ingen behov for krykker eller avlastning etter behandlingen.

Kan jeg kjøre bil etter behandlingen?

 

Ja, du kan kjøre bil. 

Hvor lenge må jeg holde meg i ro etter behandlingen?

 

Du skal holde deg i ro i 1-2 uker etter injeksjonen. Det vil si at du verken skal gå på lange turer eller trene leddet som ble behandlet. Du kan gå uten krykker hjemme, og kun ta enkle turer rundt huset.

Du trenger ikke sykemelding dersom du har kontorjobb.

Du trenger sykemelding i 1-2 uker dersom du har en jobb med mye belastning.

Film om Hyaluronsyre injeksjon

Bestill time online for konsultasjon
eller
send oss gjerne spørsmål i skjemaet under

bottom of page