top of page
medium_orthobiologics-platelet-rich-plas

PRP BEHANDLING

PRP(Blodplaterikt Plasma) BEHANDLING

P-R-P går ut på å ta ut pasientens eget blod, behandle den på en spesiell måte for å skille komponentene fra hverandre, deretter isolere blodvæsken (plasma) som inneholder konsentrert mengde blodplater. I blodplatene finner man en rekke vekstfaktorer som har en betennelsesdempende og stimulerende effekt. Behandlingen er godt tolerert, da virkestoffene kommer fra pasientens eget blod.

Hvilket system bruker vi?

 

Vi bruker ACP og ACP-SVF system (Autologous Conditioned Plasma) som er en nyere teknologi. Man tar blant annet kun ut 15 ml blod og ikke 50-60 ml som andre PRP-behandlinger gjør.

ACP-systemet har vist seg å være effektiv ved en rekke tilstander som rammer muskel- og skjelettsystemet, som:

  • Artrose (slitasjegikt) i ledd

  • Seneskader og slitasje

  • Tennisalbue

  • Leddbåndskader

  • Skader på akillessene

  • Muskelavrivning

  • Bruskskader i ledd

Hva er sjansen for at jeg får god effekt av PRP behandling for artrose?

 

Dersom du har mild til moderat artrose i leddet, er sjansen for forbedring opptil 70 prosent. Du vil merke mindre smerter, bedre bevegelighet og bedre toleranse ved belastning. Noen pasienter merker effekten rett etter injeksjonen, mens det for andre kan ta noen uker. 

Hjelper PRP for idrettsskader?

 

PRP-behandlingen gir muligheter for å komme raskere i aktivitet igjen. Om du er under rehabilitering eller blir behandlet for en idrettsskade, kan PRP støtte kroppens selvhelbredende prosesser. Behandlingen kan også hjelpe den helbredende prosessen ved de fleste skader i bevegelsesapparatet som involverer leddbånd og sener, samt ved muskelskader og senebetennelse.

Det er ikke nok vitenskapelig dokumentasjon på effekten av PRP på idrettsskader, men det er en godkjent behandling med PRP mot artrose og det er flere artikler som bekrefter effekten. Les mer her..

Hvordan foregår behandlingen?

 

Du vil først bli vurdert av en legespesialist for å bekrefte diagnose, samt finne ut om du egner deg for behandlingen. Legen vil så trekke ut blod fra en vene i armen din. Blodet vil deretter gå gjennom en prosess for å skille ut de ønskede stoffene. Videre får du lokal bedøvelse under huden der sprøyten skal settes inn. Sprøyten med PRP settes enten inn i leddet eller rundt den betente senen, og du vil ikke merke noe store smerter og det vil kun ta noen få sekunder. 

I etterkant av behandlingen må du redusere aktiviteten i to uker. I disse ukene skal du ikke bruke smertestillende tabletter som Ibux, Voltaren eller lignende. Det vil ikke være behov for krykker, men du skal ikke overbelaste leddet eller senen. Etter to uker kan du gradvis trappe opp på aktivitet. 

Effekten av PRP-behandlingen vil vare opptil 18-24 måneder. Pasienter som får en god effekt av denne behandlingen, kommer vanligvis hvert år/halvannet år for å få en ny sprøyte.

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

 

Forskning viser at 2-4 injeksjoner med et ukentlig intervall gir best effekt. Effekten varer opptil to år og vil gi deg mulighet til å gjenoppta trening og aktiviteter som tidligere var smertefullt eller umulig. Ca. 70 prosent av pasientene opplever denne effekten.

Les mer her..

ACP-Tendo for Senebetennelser og skader(Tendinopati)

 

Klikk her for å laste ned PDF-fil

Bestill time online for konsultasjon
eller
send oss gjerne spørsmål i skjemaet under

bottom of page