top of page

HAMMERTÅ

Hammertå2.jpg

Hva er hammertå?

Hammertå er en feilstilling i én eller flere av tærne som gjør at de inntar en stilling - formet som en hammer. Dette fører til at du opplever smerter på de trykkutsatte delene av tærne, spesielt ved bruk av trange sko som trykker på tærne. I noen tilfeller opplever man å få gnagsår på den delen av tåen som gnisser mot skoene når man går 

Årsaker

 

Hammertå er forårsaket av ubalanse mellom bøye- og strekkmusklene i foten. Hammertå forekommer ofte samtidig som hallux valgus (skjev stortå)

Symptomer

 

  • Smerter  som følge av den harde, tykke huden som dannes over leddet eller på undersiden av leddet  

  • Stive tær  

  • Hevelse og betennelse i tærne  

  • Tærne peker nedover i stedet for rett frem  

  • Sårdannelse  

Forbyggende

FOREBYGGENDE TILTAK

Fot og Ankel Spesialisten kan hjelpe deg med å velge det rette forebyggende tiltak.

Ta kontakt med oss for å få en vurdering.

HVORDAN STILLES DIAGNOSEN

diagnosen

IKKE KIRURGISK BEHANDLING

Ikke kirurgisk
FAS Behandlere 2019-333-2.jpg

Vårt ønske er at du som pasient/kunde skal oppleve profesjonell og dedikert behandling. Du skal stole på at vi hjelper deg uansett hvor stort eller lite problemet ditt er.

Vi er stolte over å kunne fortelle at vi har samlet noen av byens beste fotterapeuter, fysioterapeuter, kiropraktor og vår spesialist i ortopedisk kirurgi tilgjengelig for deg på et sted. Vi tilbyr også en rekke utvalg i ortopediske hjelpemidler som sko, såler og skinner.

KIRURGISK BEHANDLING

kirurgisk
Ari fotkirurgi (1).jpg

Over tid vil Mortons Nevrom kunne føre til vedvarende smerter. Dersom du har prøvd ikke-kirurgiske behandlinger uten særlig effekt, vil det være nødvendig med en operasjon. 

Fot og Ankel Spesialisten bruker den mest moderne og skånsomme teknikken for Mortons Nevrom behandling. Operasjonen blir utført som dagkirurgi med moderne narkose og lokal bedøvelse.

OM KLINIKKEN OG BEHANDLERE

Fot og Ankel Spesialisten er en høyspesialisert klinikk for diagnose og behandling av Hammertå. Vi har både kirurger, kiropraktorer, fysioterapeuter og fotterapeuter som hjelper deg med å hjelpe deg på en moderne og effektiv måte.  

Vi skjønner at Hammertå kan påvirke ditt hverdagsliv og aktiviteter.  

Ved en helhetlig vurdering og riktig diagnose, tilpasser vi en plan for din behandling som er avhengig av størrelsen på feilstilling i foten og alvorlighetsgrad. Det vil hjelpe deg med å ha mindre plager og bedre livskvalitet. 

Bestill time for konsultasjon eller send oss gjerne spørsmål i skjemaet under.

bottom of page